• html5 in css3 oblikovalski trendi
  • HTML5 & CSS3

    Oblikovalski trendi: HTML5 in CSS3

    Ena od najbolj pričakovanih in največjih spletnih oblikovalskih trendov, sta HTML5 in CSS3. Obe tehnologiji omogočata lažjo izgradnjo spletnih strani in omogočata lažjo povezljivost s socialnimi omrežji. Pomembno je, da je HTML5 glavna revizija, kako je splet postavljen skupaj: tisti, ki ga bodo uporabljali bodo imeli boljšo podporo v sodobnih namiznih in mobilnih brskalnikih. HTML5

    Ta najnovejša različica HTML-ja omogoča oblikovalcem in razvijalcem ustvariti bolj berljivo kodo in graditi oblikovanja, ki imajo poenostavljeno strukturo in manj HTML kode s pomembnimi semantičnimi oznakami. Druge pozitivne lastnosti so · API · Risanje grafike na zaslonu · Vlečenje · Canvas · Output · Progress · Lokalno shranjevanje Toda ena daleč najbolj pričakovanih HTML5 funkcij, ki se jih razvijalci in oblikovalci najbolj veselimo, je avdio-vizualna podpora - ne bo treba uporabljati drugih pluginov za predvajanje avdio in video vsebin na spletnih straneh! CSS3 Najnovejši modul CSS nosi veliko bolj napreden nabor funkcij, ki naredi to novo različico orodje prihodnosti. S povečanjem povpraševanja po čistih in dobro strukturiranih spletnih straneh, so dodatne funkcije v CSS3, dobrodošle za oblikovalce in razvijalce.

    Nekaj ​​razločnih vidikov CSS3 so funkcije, kot so:

    · Radiusi robnih mej

    · Box sence

    · več slik za ozadje

    · Tekst sence

    · Več stolpična postavitev

    · Prosojnost CSS3 prav tako naredi animacije enostavne in lahke. Konec koncev, s kombiniranjem uporabe CSS3 in HTML5 bo postalo veliko lažje ustvarjanje spletnih strani, ki pustijo obiskovalcem občutek zadovoljstva s svojo spletno izkušnjo na strani. Pogled v prihodnost Dodaten napredek je, da ne bomo več potrebovali javaScript in pluginov, da oblikuje slike ali postavi nekje na spletne strani. In medtem, ko nekateri brskalniki trenutno ne sprejemajo vseh kompleksnih lastnosti HTML5 in CSS3, se razvijalci besno trudijo za izvajanje teh funkcij na vseh brskalnikih v najkrajšem možnem času. S tem je število razpoložljivih elementov, ki vključujejo različno veliko funkcij že na voljo zdaj!

    Deli objavo prijateljim